Úsvit odmieta vyhlásenia KSS, že je jedinou ľavicovou silou na Slovensku

10.06.2006 Humenné

Humenné 10. júna (TASR) - Strana Úsvit, ktorá ide do parlamentných volieb na kandidátke Združenia robotníkov Slovenska, odmieta vyhlásenie KSS o tom, že je \"...
Humenné 10. júna (TASR) - Strana Úsvit, ktorá ide do parlamentných volieb na kandidátke Združenia robotníkov Slovenska, odmieta vyhlásenie KSS o tom, že je \"jedinou ľavicovou stranou na Slovensku, ktorá nikdy nezaprela svoju ľavicovú podstatu, idey a predsavzatia\".

Podľa predsedníctva strany Úsvit, ktoré dnes v Humennom hodnotilo doterajšiu volebnú kampaň, lídri KSS verejne klamú, lebo jej poslanci v parlamente mnohokrát hlasovali v rozpore s ľavicovými hodnotami a s tým, čo občanom pred voľbami sľubovali. Vo vyhlásení, ktoré prijala strana Úsvit a poskytla TASR, sa uvádza najmenej 20 takýchto hlasovaní.
Podľa predsedu Úsvitu Ivana Hoptu už necelé tri mesiace po voľbách Herman Arvay, vtedy ešte ako poslanec KSS, zahlasoval za antisociálny zákon, ktorý výrazne poškodil státisíce občanov Slovenska. Proti tomuto zákonu vtedy nezahlasoval ani súčasný predseda poslaneckého klubu KSS Vladimír Ďaďo, ktorý sa iba zdržal hlasovania. Hopta tiež uviedol, že 22. mája 2003 predseda ÚV KSS Jozef Ševc hlasoval proti zvýšeniu dôchodkov. Arvay ešte stále ako poslanec KSS taktiež nepodporil zvýšenie dôchodkov, lebo sa iba zdržal hlasovania. Zvýšenie dôchodkov nepodporili ani komunistickí poslanci Samuel Zubo a Karol Fajnor, ktorí sa na hlasovaní nezúčastnili. Neľavicovo sa niektorí komunistickí poslanci podľa Hoptu zachovali aj pri schvaľovaní zdravotníckych zákonov, zrušovaní imunity sudcov, zavedení polmiliónovej volebnej kaucie, povinnom zmluvnom poistení vozidiel, odškodnení obetí komunistického systému a ďalších prípadoch.
\"Je preto len na voličoch, či sa nechajú opäť oklamať bývalými prednovembrovými aparátnickými kádrami, ktorým nikdy nešlo o blaho národa, ale len o svoje vlastné obohatenie. Stáli pri krachu socializmu a do krachu môžu priviesť aj stranu, \" dodal Hopta. \"
 

Vyberte región

mark